06-52795405 info@xtraconcept.nl

Zonwerende raamfolie is leverbaar in diverse soorten waarbij het meest opvallende verschil is dat de folie aan de binnenzijde of buitenzijde van het glas wordt aangebracht. Er wordt gekozen voor een buiten gemonteerde folie indien men het meest zonnewarmte werend effect wilt bereiken of als er bijvoorbeeld triple glas of hoog rendement ( HR++ ) glas gemonteerd is.

Voor binnen gemonteerde folie wordt gekozen als dit uit kosten effectief oogpunt aantrekkelijker is (geen hoogwerker os steiger nodig) of als een langere levensduur gewenst is. Binnen gemonteerde glasfolie draagt een fabrieksgarantie van +/- 10 jaar, buiten gemonteerde glasfolie draagt een fabrieksgarantie van +/- 7 jaar.

Een ander verschil in zonwerende folie is keuze voor een al dan niet spiegelende of reflecterende folie. Een spiegelende folie zal meer zonnewarmte weren dan een minder gespiegelde folie. Zo kan bijvoorbeeld met zilver glasfolie een zonnewarmte wering van 75% behaald worden, als hij aan de buitenzijde van het glas is verwerkt.

Zonwerende raamfolie is ook financieel minder ingrijpend dan vervanging van beglazing. Daarom zijn steeds meer beheerders van gebouwen gebruik gaan maken van zonwerende raamfolies.

Offerte aanvraag