06-52795405 info@xtraconcept.nl

Zonwerende raamfolie:

Zonwerende raamfolie is leverbaar in diverse soorten waarbij het meest opvallende verschil is dat de folie aan de binnenzijde of buitenzijde van het glas wordt aangebracht. Er wordt gekozen voor een buiten gemonteerde folie indien men het meest zonnewarmte werend effect wilt bereiken of als er bijvoorbeeld triple glas of hoog rendement ( HR++ ) glas gemonteerd is.

Voor binnen gemonteerde folie wordt gekozen als dit uit kosten effectief oogpunt aantrekkelijker is (geen hoogwerker os steiger nodig) of als een langere levensduur gewenst is. Binnen gemonteerde glasfolie draagt een fabrieksgarantie van +/- 10 jaar, buiten gemonteerde glasfolie draagt een fabrieksgarantie van +/- 7 jaar.

Een ander verschil in zonwerende folie is keuze voor een al dan niet spiegelende of reflecterende folie. Een spiegelende folie zal meer zonnewarmte weren dan een minder gespiegelde folie. Zo kan bijvoorbeeld met zilver glasfolie een zonnewarmte wering van 75% behaald worden, als hij aan de buitenzijde van het glas is verwerkt.

Zonwerende raamfolie is ook financieel minder ingrijpend dan vervanging van beglazing. Daarom zijn steeds meer beheerders van gebouwen gebruik gaan maken van zonwerende raamfolies

Veiligheidsfolie

Veiligheidsfolie is transparante glasfolie dat wordt toegepast om het raam te versterken en de scherven en splinters bijeen te houden in geval van een ruitbreuk. Scherven worden door de folie en de lijmlaag bij elkaar gehouden, waardoor het gevaar voor rondvliegende glassplinters wordt beperkt.

– de folie is opgebouwd uit één of meerdere laagjes polyester, die de folie extra stevig maken.
– door het aanbrengen van meer lijm per m² is de hechting op het glas zeer sterk en kan de folie zelfs stenen of andere ongewenste voorwerpen buiten houden (afhankelijk van de dikte van de folie). 

Deze raamfolies zijn verkrijgbaar in 2, 4, 8 en 14 mil (1 mil is 0,001 inch) dikte. Ze voldoen aan de NEN-normen EN 12600 en EN 356. Dit zijn normeringen die van belang zijn voor de voedselindustrie, kinderdagverblijven en scholen, utiliteitsbouw en petrochemische industrie.
XtraConcept levert ook veiligheidsfolies die tevens beschikken over zonwerende eigenschappen. Doordat het raam wordt versterkt met veiligheidsfolie maakt u het inbrekers zo moeilijk mogelijk.

Privacy (decoratie) folie

Privacy folie kan op iedere gewenste plek worden toegepast. XtraConcept biedt een breed assortiment aan privacy (decoratie) raamfolies. Privacy folie dient als antidoorkijkfolie of als decoratie en kunnen op het gehele raam toegepast worden of op slechts een deel hiervan. De mate waarin men door de ruit kan kijken, kunt u dus zelf bepalen.

 

  • Etched folie is een mat wit gezandstraald vinyl (deze laat wel licht door maar geen beeld))
  • One-way vision is een folie met kleine gaatjes (deze laat overdag een klein beetje licht door maar geen beeld, ’s avonds wel als binnen de lichten aan gaan)
  • Een spiegelende folie, deze weert 75% van de warmte en dient als anti doorkijk (niet wanneer ’s avonds binnen de lichten aan gaan)
  • Standaard vinyl folie (in diverse kleuren te verkrijgen)

 

De etched, standaard en de one-way folie kun je tevens laten printen in elk gewenste afbeeldingen. Ook is het mogelijk om een logo of tekst te laten uitsnijden. Omdat privacy folie zeer geschikt is om te bewerken, wordt deze ook vaak als decoratiemiddel gebruikt.